Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2019 » Липень » 12 » Апарат для висадки на Місяць збудують українці разом із американцями
18:50
Апарат для висадки на Місяць збудують українці разом із американцями


 


Українці разом із американцями збудують апарат для висадки на Місяць

Американо-українська компанія Firefly Aerospace побудує місячний апарат на базі ізраїльського апарату Beresheet, повідомляє Ain.ua.

Використовуватимуться технології ізраїльського Beresheet

Firefly Aerospace запозичить технології ізраїльського апарату Beresheet, який розробляла Israel Aerospace Industries.

Він впав на поверхню Місяця в квітні 2019 року через збій у роботі двигуна. Beresheet повинен був стати першим приватним апаратом на поверхні супутника. Після його краху, планувалася розробка Beresheet 2.

Замість цього, дизайн і основні технології проекту використовує Firefly Aerospace. Угоди на використання інтелектуальної власності вже підписані.

Новий апарат – Genesis

Новий апарат буде називатися Genesis.

Технічні характеристики Genesis поки не розкривають, як і дату його можливого запуску. Firefly Aerospace поки не запускала ракети – її перший легкий носій Alpha повинен полетіти в грудні 2019 року. У свою чергу Genesis повинна вивести на орбіту ракета Beta. Вона поки не побудована.

Firefly – одна з 9 компаній, із якими NASA співпрацюватиме над відправкою апаратів, що спускатимуться на Місяць, у рамках програми NASA CLPS.

Серед інших претендентів на доставку вантажів на поверхню супутника: Lockheed Martin, Astrobotic, Moon Express, Masten Space Systems, Deep Space Systems, Draper, Intuitive Machines, Orbit Beyond.

Загальна сума контрактів в рамках програми перевищує $ 2,6 млрд.

Нагадаємо, запуск української ракети Циклон-4М має відбутися у 2022 році.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 578 | Дата публікації: 12-07-2019 | Додав: adminA | Теги: українці разом із американцями, апарат для висадки на Місяць | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]