Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2024 » Березень » 23 » 5 ситуацій - коли заряджати смартфон небезпечно
12:57
5 ситуацій - коли заряджати смартфон небезпечно


Більшості власників мобільних телефонів доводиться ставити пристрій на зарядку щодня. Дія стала для багатьох людей настільки звичною, що правила безпеки починають ігноруватися.

І даремно, тому що в деяких ситуаціях заповнення рівня заряду акумулятора може призвести до небезпечних наслідків. Отже, в яких випадках людині потрібно бути обережними при зарядці смартфона (або зовсім тимчасово відмовитися від цієї процедури)?

Зарядний пристрій пошкоджено

Надламаний провід або пошкодження на блоці живлення – це явні приводи перенести процес заряджання телефону на пізніший термін. Адже ризик короткого замикання є у подібній ситуації дуже високим. Краще не заряджати смартфон доти, доки не буде придбано новий і якісний зарядник.

Немає під рукою "рідного" зарядного пристрою

Деякі користувачі не бояться заряджати мобільний телефон за допомогою чужих і неперевірених зарядних пристроїв. Але слід розуміти, що такий підхід є дуже ризикованим. Використовуйте лише оригінальний зарядник або якісні альтернативи.

Здувся акумулятор

У подібній ситуації заряджати гаджет не можна. Акумулятор слід терміново замінити.

У ванній кімнаті

Користуватися смартфоном, що заряджається, у ванній кімнаті ні в якому разі не можна. Справа в тому, що вода може потрапити на телефон чи шнур. А це загрожує трагічними наслідками. До речі, у ванну не можна брати смартфон, який не підключений до розетки.

Телефон нагрівся

Не варто заряджати мобільний телефон, поверхня якого стала дуже гарячою. А якщо ні, то навантаження на пристрій серйозно підвищиться. Не виключено, що смартфон перестане працювати. Потрібно почекати, поки температура поверхні гаджета не стане прийнятною.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 39 | Дата публікації: 23-03-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]