Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2023 » Квітень » 5 » 5 речей, що провокують підвищений тиск - ці звички повільно вбивають
12:21
5 речей, що провокують підвищений тиск - ці звички повільно вбивають


Проаналізувати свої звички вкрай важливо для того, щоб лікарі могли знайти причину проблеми.

Головний біль, біль в серці, оніміння кінцівок і нудота дозволяють швидко розпізнати підвищений тиск - такі симптоми дуже складно проігнорувати. Вони не тільки значно погіршують якість життя, але і сигналізують про серйозні проблеми в організмі.

Встановлювати, що може спровокувати підвищення тиску, і шукати методи поліпшення свого стану необхідно виключно зі своїм лікарем. Але перед візитом до нього не буде зайвим проаналізувати свої звички - адже здогадуватися, в чому причина підвищення тиску, можна дуже довго.

Нижче зібрано не найочевидніші звички, які провокують високий тиск. А про те, як знизити тиск надовго, ми розповідали раніше.

Поганий сон - причина, чому підвищується тиск вночі

Медики кажуть, що люди, які не сплять вночі по 6-8 годин безперервно, мають високий ризик підвищеного кров'яного тиску. Крім того, безсонні ночі підвищують артеріальний тиск не тільки протягом ночі, але і на наступний день.

Якщо ваш ритм життя прямо зараз не дозволяє зробити так, щоб вдавалося засинати і прокидатися в один час (а це запорука якісного сну), користуйтеся іншими рекомендаціями, здатними поліпшити ваш відпочинок. Наприклад, не їжте і не пийте за 1,5 години до сну, уникайте перегляду телевізора або взаємодії зі смартфоном/планшетом в цей час.

Похід в туалет невчасно - те, що підвищує ваш тиск

Звичка терпіти - до перерви на роботі, до рекламної паузи або до кінця серії при перегляді шоу або ж з іншої надуманої причини - матиме серйозні наслідки для здоров'я. Коли ваш сечовий міхур переповнений, кров'яний тиск значно підвищується. Зокрема, саме тому лікарі проводять вимірювання тиску тільки після того, як відправлять пацієнта до вбиральні. Вирішити проблему просто - не ігноруйте сигнали свого організму і не соромтеся "відходити", коли це потрібно.

Алкоголь - те, що викликає різке підвищення тиску і проблеми в перспективі

Поширеною є думка, що звичка випивати "трошки вина" за вечерею приносить саму лише користь. Однак лікарі застерігають: алкоголь може привести до різкого підвищення тиску в короткостроковій перспективі і проблем з тиском в довгостроковій. Навіть на наступний день після вживання спиртного ваше артеріальний тиск буде вищим від норми.

Нестача овочів і фруктів в раціоні загрожує проблемами з тиском

Ми споживаємо дуже багато доданої солі - вона вже є в безлічі продуктів, які ми купуємо в магазині. Ми навіть не звертаємо уваги на це. А надлишок натрію в раціоні - саме те, від чого підвищується тиск в молодому віці і у людей старшого віку. В той час як сіль підвищує кров'яний тиск, калій, що міститься в овочах і фруктах, допомагає його знизити. Заведіть замість звички їсти солоне нову, більш корисну - вживайте банани, сухофрукти, картоплю і боби, вони допоможуть контролювати співвідношення натрію і калію.

Різноманітні ліки - часті причини високого тиску у жінок і чоловіків

Аспірин, ібупрофен, протизапальні та протизаплідні засоби, засоби від закладеності носа і навіть антидепресанти - у вашій аптечці може бути безліч препаратів, які завадять організму контролювати ваш артеріальний тиск. Обов'язково відмовтеся від звички призначати ліки самим собі і консультуйтеся з лікарем, щоб вибирати препарати не за принципом "одне лікує, інше калічить".


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 106 | Дата публікації: 05-04-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]