Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Січень » 26 » 43-річний будівельник організував унікальні курси для майбутніх батьків
22:38
43-річний будівельник організував унікальні курси для майбутніх батьків



У Британії на базі госпіталю Пітерборо в Кембриджширі відкрилися перші курси для майбутніх батьків. Відрізняє їх від інших курсів той факт, що на заняття допускаються лише чоловіки, без дружин, розповідає The Daily Mail.

Ідея створити такі курси прийшла в голову 43-річному будівельнику Дену Бамонту після того, як на світ з'явилася його перша дитина, до народження якої, треба сказати, чоловік був абсолютно не готовий. Тепер же він єдиний в країні кваліфікований викладач, який спеціалізується на допологової підготовки чоловіків.
На заняттях майбутні татусі можуть відкрито говорити про свої страхи. Ден використовує чоловічий гумор, ілюстрації, щоб наочно продемонструвати і обговорити те, яку роль відіграють батьки під час вагітності дружини, в процесі пологів і спілкування з новонародженими. Мета - змусити чоловіків не відчувати себе зайвими у цій справі.
Також в хід йдуть навчальні фільми та замальовки, пов'язані з батьківством. Заняття користуються великою популярністю. Ден впевнений: секрет криється в тому, що тут приділяється увага почуттям і страхам чоловіків. За його словами, коли чоловіків просять розповісти про свої переживання, вони зазвичай або соромляться, або намагаються зображати з себе мачо, красуючись перед жінками.
"До народження моєї першої дитини я читав книги, відвідував кілька занять з підготовки до пологів і тоді я думав, що готовий. Але пологи виявилися важкими, і в результаті у мене залишилося почуття провини. Мені здавалося я не зміг повноцінно підтримати дружину, не знаючи , як допомогти. Тоді я зрозумів неадекватність підготовки батьків і вирішив організувати курси для чоловіків ", - розповідає Ден Бамонт.
Він додає: "Дуже важливо, щоб чоловік встановив зв'язок з дитиною, коли той знаходиться ще в утробі, розмовляючи з ним і зберігаючи результати УЗД. Якщо цей зв'язок налагодити, батькові потім буде простіше пристосуватися до появи нового члена сім'ї. Я не виступаю проти традиційних курсів, але мої заняття можуть стати відмінним доповненням ".

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2012 | Дата публікації: 26-01-2012 | Додав: admin | Теги: курси для майбутніх батьків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]