Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2019 » Липень » 1 » 2 липня сонячне затемнення. Де його зможуть побачити українці?
15:45
2 липня сонячне затемнення. Де його зможуть побачити українці?


 

 

2 липня на території Південної Америки відбудеться сонячне затемнення. Де його зможуть побачити українці?

2 липня жителі Землі зможуть спостерігати повне сонячне затемнення. Як повідомляє NASA, затемнення можна буде спостерігати на території Південної Америки, воно почнеться о 22:23 за київським часом.

Тривалість повного затемнення складе близько чотирьох хвилин. Сонячне затемнення почнеться над Тихим океаном і по діагоналі пройде через Чилі і Аргентину, з Ла-Серени на південь від Буенос-Айреса. Явище можна буде спостерігати в Чилі та Аргентині безпосередньо перед заходом. Часткові фази затемнення буде видно в Еквадорі, Бразилії, Уругваї та Парагваї, а також на деяких островах Тихого океану.

Іншим жителям Землі будуть доступні онлайн-трансляції. Наприклад, в прямому ефірі на Youtube-каналі NASA.

Також чилійська обсерваторія Cerro Tololo національного наукового фонду буде показувати це сонячне затемнення в прямому ефірі використовуючи веб-сайт музею Сан-Франциско Exploratorium.

Перший відеозапис сонячного затемнення тепер доступний для перегляду на YouTube Опубліковано перший відеозапис сонячного затемнення. Він датується 1900 роком . Кліп триває 1 хвилину 8 секунд і охоплює всю сукупність затемнення.

Автоматична станція InSight зафіксувала на Марсі зниження температури під час затемнення Сонця Станція InSight на Марсі зафіксувала зниження температури під час сонячного затемнення супутником Фобос  супутником Червоної планети Фобосом.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 555 | Дата публікації: 01-07-2019 | Додав: adminA | Теги: 2 липня сонячне затемнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]