Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2020 » Жовтень » 27 » Знайшли "підводний хмарочос" - риф висотою в 500 метрів біля берегів Австралії
18:40
Знайшли "підводний хмарочос" - риф висотою в 500 метрів біля берегів Австралії


Біля берегів Австралії знайшли «підводний хмарочос» — риф висотою в 500 метрів

Біля берегів Австралії на Великому барʼєрному рифі довжиною 2500 км знайшли окремий риф висотою в 500 метрів. Вчені назвали його підводним хмарочосом, оскільки він вище таких будинків як Ейфелева вежа або Емпайр-стейт-білдінг в Нью-Йорку. Про це пише CNN.

Риф біля узбережжя Північного Квінсленда 20 жовтня виявило дослідницьке судно Falkor, яке вивчає океан навколо Австралії. Його засікли після сканування дна, яке транслювалося в прямому ефірі.

Вчені говорять, що риф має лезоподібний вид. Його ширина в основі 1,5 км, а вістря закінчується в 40 метрах від поверхні океану.

Риф став сьомим у списку найвищих утворень Великого Барʼєрного рифа.

 Минулого року низка країн домовилася захищати понад десяток видів акул «Деякі види простіше зустріти на ринку, ніж у природі»: науковці підписали угоду про захист акул і скатів , які перебувають під загрозою зникнення. Науковці кажуть, що Великий Барʼєрний риф біля берегів Австралії за останні 25 років втратив більш ніж половину своїх коралів Великий Барʼєрний риф втратив понад половину коралів через зміни клімату. Це загрожує зниженням популяції морських жителів через рекордну температуру в 2016—2017 роках.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 373 | Дата публікації: 27-10-2020 | Додав: adminA | Теги: риф висотою в 500 метрів, «підводний хмарочос», берег Австралії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]