Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 7 » Завершує переїзд на Міжнародну космічну станцію SpaceX Dragon Crew Ship
15:27
Завершує переїзд на Міжнародну космічну станцію SpaceX Dragon Crew Ship


Чотири члени екіпажу на борту Міжнародної космічної станції здійснили коротку подорож на своєму SpaceX Dragon, щоб перемістити корабель з одного порту стикування в інший.

SpaceX Dragon з членами екіпажу Expedition 69 Стівом Боуеном і Вуді Хобургом з NASA, астронавтом ОАЕ (Об’єднаних Арабських Еміратів) Султаном Альнеяді та космонавтом роскосмосу на борту успішно пристикувався до переднього порту модуля Harmony Міжнародної космічної станції. о 8:01 ранку EDT. Менш ніж за годину вони відстикувались від орієнтованого на космос порту модуля Harmony.

Це було 27-е переміщення корабля в історії космічної станції. Цей крок звільнив місце для прибуття корабля SpaceX Dragon без екіпажу з вантажем на станцію в рамках 28-ї комерційної місії компанії з поповнення запасів для NASA, запуск якої запланований на червень. Члени NASA SpaceX Crew-6 мають повернутися на Землю в серпні.

Космічний корабель Dragon може перевозити до 7 пасажирів на орбіту Землі та з неї. Він є єдиним діючим космічним кораблем, здатним доставляти значний вантаж на Землю. Крім того, він став першим приватним космічним кораблем, який переправляє людей на космічну станцію.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 113 | Дата публікації: 07-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]