Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2020 » Лютий » 5 » З'явилось гігантське озеро в Антарктиді: Чим це загрожує?
15:56
З'явилось гігантське озеро в Антарктиді: Чим це загрожує?


 

Вчені наразі з'ясовують походження водойми

Орбітальні супутники NASA зафіксували величезне 138-кілометрове озеро в Антарктиді. Про це повідомляє "Урядовий Кур'єр".

Як зазначається, це озеро розташоване в районі крижаного щита Георга VI та утворилося внаслідок танення антарктичних льодовиків.

За словами вчених, масштаби озера у 138 кілометрів лякають і змушують задуматися про створення нових методів стримування глобального потепління.

"Крига в Антарктиді тане зі швидкістю майже ста двадцяти семи гігатонн за рік. Це – справжня катастрофа, наслідки якої зовсім скоро позначаться на житті мільярдів людей", - наводить слова вчених УК.

Наразі вчені NASA з'ясовують, чому тала вода зібралася у вигляді гігантського озера. Попередньо відомо, що озеро утворилося через погодні аномалії, що провокуються теплими вітрами.

Також свою роль у таненні льодовика внесли хмари, що відобразили сонячні промені на льодовики.

Наразі вчені вивчають всі загрози, пов'язані з утворенням цього озера.

Одна з небезпек полягає у тому, що вода може привести у рух льодовик і повністю його зруйнувати вже у найближчому майбутньому.

Раніше повідомлялося, що в Антарктиді відкрили найглибшу у світі впадину. Заповнений кригою каньйон опускається на 3,5 кілометра нижче рівня моря


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 498 | Дата публікації: 05-02-2020 | Додав: adminA | Теги: гігантське озеро, Антарктида, загроза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]