Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 08-09-2024
Головна » 2024 » Червень » 12 » Вперше успішно застосували лазерну зброю в бойових умовах американські військові
05:37
Вперше успішно застосували лазерну зброю в бойових умовах американські військові


Лазер армії Сполучених Штатів вперше збив безпілотник в бойових умовах. Солдати, які використовували цей лазер, "висловили особисту подяку за захист, який він надає", пише Forbes з посиланням на Джонатана Манімейкера, генерального директора компанії BlueHalo, виробника військового лазера LOCUST, який "почали експлуатувати" за кордоном у листопаді 2022 року.

На початку травня начальник відділу закупівель армії США Даг Буш сказав виданню, що американським військовим вдалося збити безпілотник за допомогою лазера у бойових умовах. Але тепер офіційні представники Пентагону відмовляються публічно підтверджувати чи спростовувати цю інформацію.

Військові США наразі мають приблизно 31 різну програму бойових лазерів. Декілька з них зараз справді стоять на бойовому чергуванні для захисту американських військ та кораблів від невеликих безпілотників, які використовують єменські хусити та повстанці в Іраку.

"Лазери з нескінченним боєзапасом та низькою ціною за постріл є ідеальним засобом протидії дешевим, але смертоносним безпілотникам", - зазначають журналісти видання.

Пентагон хотів перетворити лазер на зброю одразу, як цю технологію було винайдено. У 1962 році, лише через два роки після першої лабораторної демонстрації лазера, проєкт Пентагону Defender уже мав на меті збивати радянські ракети.

Вже 1973 року наступник Defender збив безпілотник-мішень на авіабазі Кертленд у Нью-Мексико, але технологію так і не вдалося перетворити на практичну зброю. Після того успішну роботу бойових лазерів демонстрували ще не раз в рамках різних проектів, але жодного разу апарат не вдавалося зробити придатним до використання в реальних умовах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 51 | Дата публікації: 12-06-2024 | Додав: admin | Теги: лазерна, військо, зброя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]