Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 21 » Справжнє джерело космічного сигналу Wow! вчені встановили
12:56
Справжнє джерело космічного сигналу Wow! вчені встановили


Імовірним джерелом відомого сигналу Wow! астрофізики назвали холодну водневу хмару в нашій галактиці, а не позаземну цивілізацію, як вважали раніше.

Це вдалося визначити за аналізом архівних даних з радіотелескопа Аресібо, якому вдалося зафіксувати подібні до Wow! сигнали, повідомляє nauka.ua.

Відкриття у 70-х роках минулого століття сигналу Wow! — радіосигналу з космосу з частотою близько 1420 МГц — змусило науковців протягом чотирьох десятиліть шукати походження цього сигналу. І от дослідники з проєкту «Arecibo Wow!» за архівними даними багаторічних досліджень радіотелескопа спромоглися пояснити, яким було джерело цього сигналу та чому його не спостерігали після цього.

Команді науковців вдалося виявити сигнали шириною до 10 кГц, схожі на сигнал Wow!, але в сотні разів слабші за інтенсивністю. Ці сигнали походять з холодних водневих хмар у нашій галактиці, проходження через які спалаху нейтронної зірки могло спричинити виникнення сигналу Wow!, який зафіксували б аж на Землі. А через те, що для фіксування сигналу земними обсерваторіями вони мають бути націленими саме туди, де одночасно знаходяться нейтронна зірка та воднева хмара, таке явище і не вдавалося зафіксувати повторно після сигналу Wow!.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 44 | Дата публікації: 21-08-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]