Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2021 » Серпень » 4 » Синоптики назвали причину зміни погоди в Україні - через катастрофічні пожежі у світі
14:19
Синоптики назвали причину зміни погоди в Україні - через катастрофічні пожежі у світі


Погода в Україні стає більш нестійкою та складнішою у прогнозуванні. На це впливають масштабні пожежі в Туреччині, Греції та Італії.

Про це повідомили у прес-службі Укргідрометцентру.

Також, за прогнозами синоптиків, 3 серпня з’явились невеликі грозові осередки над Житомирщиною. Ба більше, вони переміщуються через Київщину і Чернігівщину на Схід.

Але загрози вони не становлять. Синоптики зазначають, що не вдалось спрогнозувати ці короткотривалі грози, оскільки вони утворились на особливій так званій лінії сходимостей – смузі в атмосфері, де на висоті зустрічаються вітри протилежних напрямків.

Пожежі та рекордні температури

У Туреччині та Греції ніяк не вщухають пожежі та рекордно високі температури.

Так, у Греції метеорологи попередили, що на територію країни у серпні нагряне аномальна та тривала спека. Температура повітря може сягнути +44 градусів.

А у Туреччині продовжують спалахувати нові лісові пожежі. Дим з вогнем охоплюють береги моря. Стихія вже наробила чимало лиха та забрала життя багатьох людей.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 352 | Дата публікації: 04-08-2021 | Додав: adminA | Теги: причина зміни погоди в Україні, катастрофічні пожежі світу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]