Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Квітень » 11 » Синоптикам коронавірус зіпсував прогнози погоди
20:03
Синоптикам коронавірус зіпсував прогнози погоди


Коронавірус зіпсував синоптикам прогнози погоди

Через припинення авіаперельотів у зв’язку з пандемією коронавірусу синоптики більше не можуть використовувати дані про стан атмосфери з датчиків на літаках.

Як повідомив РИА Новости науковий керівник Гідрометцентру Роман Вільфанд, для метеорологів усього світу той факт, що літаків стало менше, має негативне значення — на відміну від екологів. «На борту зарубіжних літаків встановлені прилади, які на висоті польоту зчитують такі характеристики атмосфери, як температура, вологість, вітер і тиск. Літаки борознять повітряний простір і метеорологи мають повне уявлення, що відбувається в небі… звичайно, це позначиться на якості прогнозів, але сподіваюся, що не сильно. Судити зараз важко. Має пройти час, і тоді ми зрозуміємо, наскільки погіршилася якість (прогнозів)», — пояснив Вільфанд.

Він також додав, що при зльоті і приземленні літаки виробляють вертикальне зондування атмосфери. “При цьому метеорологи отримують повне уявлення про структуру атмосфери в районі аеродромів. Це має колосальне значення. Ми бачимо кожні 5-10 хвилин, як змінюється стан атмосфери”, — сказав глава Гідрометцентру. Вільфанд також пояснив, що метеорологи отримують дані тільки про стан атмосфери над іншими країнами, але переміщення повітряних мас не обумовлено кордонами, тому ці дані синоптикам дуже важливі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 455 | Дата публікації: 11-04-2020 | Додав: adminA | Теги: коронавірус, прогнози погоди, синоптики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]