Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Липень » 1 » Щодо розміру Всесвіту - нова теорія припускає, що Ейнштейн помилявся
13:45
Щодо розміру Всесвіту - нова теорія припускає, що Ейнштейн помилявся


Теорія Ейнштейна про розширення Всесвіту може бути помилковою. Принаймні, це основна ідея нового дослідження, опублікованого в Classical and Quantum Gravity на початку цього місяця. Дослідженням керував Лукас Ломбрізер, фізик-теоретик, який працює в Женевському університеті. Ломбрайзер розповів, що вони поглянули на космос крізь нову лінзу і виявили, що, можливо, Всесвіт все-таки не розширюється.

Давні теорії припускають, що червоне зміщення, яке є розтягуванням світла до більш червоного кінця спектра, є ознакою того, що Всесвіт постійно розширюється, віддаляючи об’єкти від нас. Крім того, останні дослідження показали, що швидкість розширення Всесвіту стає швидше. Цей процес часто позначають як космологічну постійну. Він також відомий як лямбда.

Однак ця концепція була проблематичною з тих пір, як Ейнштейн вперше її описав, оскільки спостереження просто не збігаються з прогнозами астрономів і астрофізиків щодо того, як швидко повинен розширюватися Всесвіт. Таким чином, деякі вчені припускають, що можуть існувати інші частинки або сили, які можуть пояснити розбіжність.

Замість того, щоб покладатися на цю космологічну константу, Ломбрайзер каже, що оригінальна теорія Ейнштейна про те, що Всесвіт плоский і статичний, могла насправді бути правильною, і це могли бути частки, що змінюють масу, а не галактики, які віддаляються від нас у міру розширення Всесвіту. Нова теорія значною мірою спирається на темну матерію, яка, як вважають, становить 80 відсотків маси Всесвіту, діючи як аксіонне поле.

Аксіонне поле — це гіпотетична частинка, яку багато хто вважає найкращим вибором для ідентичності темної матерії. Астрономи шукали її, але ще не знайшли. Хоча ця нова теорія може здатися дещо нестандартною, особливо з огляду на те, наскільки усталеною стала теорія Всесвіту, що розширюється, цілком можливо, що вона може дати відповідь, яку шукали астрономи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 105 | Дата публікації: 01-07-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]