Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2023 » Травень » 13 » Щоб врятувати тварин від вимирання - в Австралії вакцинують коал від хламідіозу
12:17
Щоб врятувати тварин від вимирання - в Австралії вакцинують коал від хламідіозу


В Австралії вчені вакцинують диких коал від хламідіозу під час масштабного польового випробування в Новому Південному Уельсі. Вони хочуть перевірити, чи допоможе вакцина вберегти тварин від безпліддя та вимирання. Про це пише Associated Press.

Хламідіоз поширений серед коал, через що вони втрачають здатність шукати їжу, тікати від хижаків, стають безплідними й навіть помирають. У 2008 році 10% досліджених тварин були інфіковані хламідіями. Нині цей показник становить 80%.

Австралійські вчені намагаються зрозуміти вплив вакцинації на популяцію диких коал, щоб «оцінити, який відсоток тварин нам потрібно вакцинувати, аби істотно зменшити захворюваність», каже мікробіолог з Університету Саншайн-Кост Семюель Філліпс.

Коал обережно відловлюють, вводять анестезію та інʼєкції вакцини, а потім наглядають за ними протягом доби, щоб підтвердити відсутність несподіваних побічних ефектів. Вакцинованим коалам роблять рожеву позначку на спині, аби їх не спіймали двічі. Очікується, що випробування триватиме три місяці і тоді будуть оприлюднені результати.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 99 | Дата публікації: 13-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]