Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Квітень » 5 » Що серце може бути нездоровим - 6 неочевидних ознак того
16:24
Що серце може бути нездоровим - 6 неочевидних ознак того


Серцево-судинні захворювання є однією з головних причин ранньої смерті. Особливо підступні та небезпечні інфаркти та інсульти, які загрожують довголіттю.

Найчастіше передбачати їх буває складно, для цього потрібний регулярний медичний огляд.

Однак такі неочевидні ознаки, як набряки ніг, регулярні мігрені і навіть депресія можуть сигналізувати про те, що з серцем не все гаразд. Помітивши ознаки і звернувшись до лікаря, можна заздалегідь розпочати лікування та запобігти трагічному результату.

Набряки ніг

Набряки ніг можуть виникати з цілого ряду різних причин, таких як вагітність, варикозне розширення вен, або бути ознакою хронічної недуги, при якому серце неефективно перекачує кров. При цьому зазвичай набряк ніг, пов’язаний із серцем, супроводжується іншими симптомами, включаючи втому.

Біль при ходьбі

Біль під час ходьби який завжди є причиною відсутності фізичних вправ чи старості. Вона може бути ознакою захворювання на периферійні артерії (ЗПА). Недуга характеризується накопиченням жирових бляшок в артеріях ніг, які заважають нормальному кровообігу. Лікарі стверджують, що при цьому захворюванні з ймовірністю 50% є закупорка та однією із серцевих артерій. Хороші новини у тому, що ЗПА легко лікується.

Запаморочення

Ще один із тих симптомів, який може мати багато причин, не пов’язаних із серцем. Однак, якщо ви відчуваєте запаморочення під час тренування в тренажерному залі, при бігу, їзді на велосипеді та іншій фізичній активності, рекомендується перевірити здоров’я серця. Якщо запаморочення виникає регулярно, це може бути викликане закупоркою артерій, які знижують кров’яний тиск або несправними серцевими клапанами.

Регулярні мігрені

Загрозливим довголіттю симптомом можуть бути і регулярні мігрені. Загалом мігрень зустрічається у 12% населення, проте серед людей із захворюваннями серцево-судинної системи цей показник зростає приблизно до 40%. Виникнення мігрені з аурою іноді пов’язують з деякими аномаліями серця, передає портал Health.

Ви чуєте звук свого серця

Деякі пацієнти з проблемами із серцем можуть чути серцебиття вночі, коли намагаються заснути. Деякі звикають до цього звуку і починають його ігнорувати, що може бути небезпечним.

Депресія

Лікарі стверджують, що люди, які мають кілька факторів ризику серцевих захворювань або вже страждають на такі недуги, мають схильність до депресії. Крім того, багато досліджень показують, що люди, які страждають на депресію, схильні до більшого ризику серцевих захворювань.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 241 | Дата публікації: 05-04-2022 | Додав: adminA | Теги: серце нездорове, 6 неочевидних ознак | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]