Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 24 » Рекомендаційний лист
18:13
Рекомендаційний лист


лист

 

Якщо ви займаєте певну керівну посаду в фірмі, то рано чи пізно настане момент, коли вам доведеться написати рекомендаційний лист одному зі своїх підлеглих, колезі по роботі або товаришу. Для рекомендаційних листів існує певний шаблон, якого потрібно дотримуватись. В рекомендаційному листі розкривається характер співробітника, його професійні навички, слабкі і сильні сторони, ресурс подальшого потенціалу. Роботодавцю зовсім не цікаво знати про хобі та захоплення майбутнього співробітника, для нього основними якостями є: професіоналізм, цілеспрямованість, надійність, перспектива, пунктуальність, чесність, бажання постійно рости. В хорошому рекомендаційному листі всі ці якості повинні вміститися в кілька чітких і грамотних фраз, що дозволить здобувачеві не шукати більше вакансії, а зайняти своє місце під офісним сонцем.

лист Даючи рекомендації, ви ставите на карту і свою репутацію. Тому рекомендаційний лист повинна давати та людина, яка добре знала колишнього співробітника, працювала з ним в одному відділі, бачила його з усіх боків, адже саме в колективі проявляється людина, його професійні та моральні якості.

В рекомендаційному листі потрібно не тільки описати підлеглого, а й уявити себе на місці роботодавця. Рекомендаційний лист не пишеться від руки, його потрібно набрати на комп'ютері і надрукувати на принтері або ж зберегти в електронному вигляді.

До написання потрібно поставитися з усією відповідальністю, ні в якому разі не пишіть на ходу і в поспіху. Спочатку напишіть всю інформацію про співробітника на чорновику. Потрібно вказати де він навчався, працював, а також написати про особистісні якості, його досвід, сильні сторони, професійні навички. Обов’язково вкажіть, чи був співробітник компетентним в займаній посаді, чи вмів виконувати задану роботу в термін, приймати самостійно швидкі і важливі рішення. Також опишіть його взаємини в колективі, наскільки він стійкий до стресів, володіє лідерськими якостями чи ні. Вкажіть ті висоти, яких співробітник досяг, працюючи під вашим керівництвом. Якщо потрібно, опишіть і його слабкі сторони.

Зразок рекомендаційного листа

Рекомендаційний лист складений за рекомендаціями та зразками pozovna.in.ua.

Сарумова Вікторія Олександрівна працювала в гіпермаркеті «Епіцентр» на посаді адміністратора залу з червня 2015 року по червень 2016 року.

Вікторія відповідала за роботу усього торгівельного залу відділу садівництва і зі своєю роботою справлялася на відмінно.

Вікторія Олександрівна відповідальна, старанна, коммунікабельна та неконфліктна жінка, чиї професійні вміння та навички дозволяють відрекомендувати її тільки з найкращої сторони.

Головний директор
Логінова Людмила Петрівна
тел. (000) 000-00-00
15 червня 2016 року


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1317 | Дата публікації: 24-10-2018 | Додав: admin | Теги: зразок, рекомендаційний лист, Рекомендації, правила написання, ділове листування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]