Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2021 » Травень » 31 » Пробоїну від космічного сміття виявили на МКС: з'явилися подробиці. ФОТО
12:23
Пробоїну від космічного сміття виявили на МКС: з'явилися подробиці. ФОТО


Шматок космічного сміття, занадто маленький, щоб його можна було відстежити, вдарив в частину Міжнародної космічної станції – роботизовану руку Canadarm2.

Інструмент все ще працює, але об'єкт пробив теплову ізоляцію і пошкодив нижню стрілу, відзначили вчені, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Canadarm2 — система дистанційного маніпулятора космічної станції (SSRMS), розроблена Канадським космічним агентством CSA — була невід'ємною частиною космічної станції протягом 20 років. Це багатосуглобова титанова роботизована рука, яка допомагає в обслуговуванні станції.

Точно неясно, коли сталося зіткнення. Вперше пошкодження було відмічено 12 травня під час планової перевірки. NASA і CSA працювали разом, щоб отримати докладні зображення і оцінити збиток.

"Не дивлячись на вплив, результати поточного аналізу показують, що продуктивність руки залишається незмінною. Пошкодження обмежене невеликою частиною стріли і теплової ковдри. Canadarm2 продовжує проводити заплановані операції", — відзначили канадські вчені.

У CSA заявили, що в найближчому майбутньому робототехнічні операції на МКС з використанням Canadarm2 будуть продовжені, як і планувалося.

Хоча на цей раз МКС, схоже, пощастило, проблема космічного сміття посилюється. У минулому році МКС довелося тричі виконати аварійні маневри, щоб уникнути зіткнення з космічним сміттям на висоті близько 400 км.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 338 | Дата публікації: 31-05-2021 | Додав: adminA | Теги: пробоїна, космічне сміття, МКС, Подробиці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]