Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2021 » Грудень » 16 » Про можливе закінчення виверження вулкану на Ла-Пальмі повідомили
00:19
Про можливе закінчення виверження вулкану на Ла-Пальмі повідомили


вулкан ла-пальма Геологи і жителі іспанського острова Ла-Пальма повідомляють про можливе закінчення виверження вулкана Кумбре-В'єха після трьох місяців щоденних вибухів. Про це повідомляє AP.

Повідомляється, що на цьому тижні, в понеділок, вулкан Кумбре-В'єха "затих" на якийсь час. Вчені заявили, що це може сигналізувати про початок кінця виверження.

При цьому, геологи не виключають відновлення вулканічної активності, але відзначають, що це малоймовірно.

“Ми не можемо бути впевнені на 100%, оскільки вулкан за останні тижні показав кілька несподіваних фокусів. Але інтенсивність зараз знизилася, і я думаю, що вулкан дійсно зараз в занепаді", - заявив геолог зі шведського університету Упсали Валентин Троль.

Крім того, уряд Канарських островів зробив заяву сьогодні вранці про те, що вулканічна активність практично припинилася.

11 грудня інтенсивність виверження вулкана Кумбре-В'єха на іспанському острові Ла-Пальма знизилася, тому деяким евакуйованим жителям дозволили повернутися додому.

Виверження вулкана Кумбре-В'єха на іспанському острові Ла-Пальма почалося 19 вересня. Лава поглинула більш ніж 600 гектарів землі і зруйнувала більше 1,5 тис. будівель, а також бананові плантації, які забезпечували майже третину робочих місць на острові.

Через міркування безпеки з Ла-Пальми евакуювали приблизно 7 тис. осіб, постраждалих немає. 28 вересня острів оголосили зоною стихійного лиха.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 276 | Дата публікації: 16-12-2021 | Додав: admin | Теги: виверження, вулкан, Ла-Пальма | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]