Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Червень » 24 » Пояснили вчені, чому розвал СРСР виявився благом для Землі і людства
18:22
Пояснили вчені, чому розвал СРСР виявився благом для Землі і людства


 


Вчені пояснили, чому розвал СРСР виявився благом для Землі і людства

Група вчених з Німеччини, Австрії, Бельгії, Росії та США з’ясувала, що розпад СРСР призвів до зниження парникових викидів в атмосферу Землі.

Вчені стверджують, що в результаті розвалу Радянського Союзу через падіння сільськогосподарського виробництва викиди парникових газів в атмосферу планети за 1992-2011 роки скоротилися на 7,61 мільярда тонн, що порівнюється з наслідками від знищення людиною лісів в Латинській Америці.

За інформацією фахівців, в основному мова йде про господарства Росії і Казахстану.

"Після розвалу СРСР перехід від планової до ринкової економіки мав серйозні наслідки для сільськогосподарського сектора і продовольчих систем регіону. Зростання ціни і низька купівельна спроможність викликали зниження споживання населенням м’яса, перш за все яловичини", – сказав Флоріан Шірхорн з Інституту аграрного розвитку країна з перехідною економікою в Галле (Німеччина).

Автори відзначають, що в перше десятиліття після підписання Біловезьких угод (в грудні 1991 року) поголів’я великої рогатої худоби і свиней на території колишнього СРСР скоротилося майже в два рази.

Вчені відзначають, що регіон досі не відновив втрачене сільськогосподарське виробництво, частково компенсувавши свої потреби в червоному м’ясі за рахунок поставок продукції з Південної Америки.

За останні 200 років діяльність людини призвела до викидів в атмосферу понад 600 мільярдів тонн вуглецю. У масштабах всієї атмосфери це призвело до зростання вмісту в ній вуглекислого газу, який, поряд з метаном, вважається одним з основних парникових газів, приблизно на 0,012 відсотка, і спровокувало збільшення середньої глобальної температури повітря на один градус Цельсія (на 1,5 градуса – на континентах).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 635 | Дата публікації: 24-06-2019 | Додав: adminA | Теги: вчені, благо для Землі і людства, розвал СРСР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]