Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Червень » 30 » Перший у світі комерційний центр підготовки космонавтів побудує Британія
16:30
Перший у світі комерційний центр підготовки космонавтів побудує Британія



Британія побудує перший у світі комерційний центр підготовки космонавтів

У Великій Британії побудують перший у світі комерційний центр підготовки космонавтів.

Про це повідомляє hi-news.

"В якості місця для будівництва була відібрана нині діюча, але планована до закриття в 2020 році база Хенлоу, що належить ВПС Великобританії і розташована в графстві Бедфордшир. Проект, що отримав назву Blue Abyss, оцінений у 120 мільйонів британських фунтів і є частиною багатомільйонного плану з переобладнання колишньої військової бази в новий високотехнологічний центр розробок та інновацій", - зазначається в публікації.

Як зазначається, на території бази буде побудований басейн для підводних тренувань глибиною 50 метрів, готель на 120 номерів, тренувальний центр для астронавтів, а також центр фізичних підготовок, в якому дайвери, майбутні і діючі астронавти, а також атлети зможуть проводити свої підготовки на найвищому рівні.

Дуже зручно, що на території військової бази, яка буде закрита в 2020 році, вже є кілька центрів з обладнанням, необхідним для підготовки астронавтів до суворих космічним умов. Наприклад, тут є так звана центрифуга, що дозволяє готувати людей до серйозних фізичних перевантажень.

Слід зазначити, що тут наявний басейн буде в три рази глибший за той, що використовується аерокосмічним агентством NASA 12-метрового басейну Neutral Buoyancy Laboratory для підготовки своїх астронавтів. При цьому доступ до нього можна буде отримати не тільки в рамках підготовки до чергових космічних проектів. Компанії, що займаються видобутком морської нафти, а також відновлювальною енергією, теж зможуть отримати доступ до нового басейну Blue Abyss і використовувати його в якості майданчика для перевірки свого нового високотехнологічного устаткування.

Досить імовірно, що новина про будівництво нового центру Blue Abyss стала результатом оголошеного минулого тижня бажання британського уряду з розширення участі Великої Британії в світовій космічній індустрії. Прийнятий так званий «Білль про космічну індустрію» описує шляхи для створення першого для Британії космічного порту, а також інфраструктури, необхідних для проведення вертикальних запусків ракет, космопланов і супутників.

Головним архітектором центру Blue Abyss був обраний Робін Партінгтон, який відповідав за будівництво лондонського хмарочоса Мері-Екс. Найімовірніше, будівництво почнеться вже в кінці цього року, а в експлуатацію центр буде введений в 2019 році. Після свого відкриття Blue Abyss зможе забезпечити 160 робочих місць.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 867 | Дата публікації: 30-06-2017 | Додав: adminA | Теги: комерційний центр підготовки космон, Британія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]