Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 30-04-2024
Головна » 2023 » Грудень » 17 » Одна з найпотужніших сонячних бур цього місяця на Землі вирує: скільки ще триватиме
13:45
Одна з найпотужніших сонячних бур цього місяця на Землі вирує: скільки ще триватиме


На Землі зафіксовано черговий потужний сплеск геомагнітної активності, яка може істотно вливати на здоров'я людини. Протягом 17 і 18 грудня планета зазнає впливу магнітної бурі з К-індексом 6.

Геомагнітна активність ослабне лише до 20 грудня. Про це повідомляє Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

Магнітні бурі виникають в результаті сонячних спалахів, які являють собою потужні сплески енергії, що виходять від Сонця. У цей момент відбувається викиди сонячної маси, спалахи на поверхні та інші події, внаслідок яких виділяється енергія, розсіюється від Сонця у всіх напрямках, включаючи Землю.

Після того, як сонячні імпульси досягають поверхні магнітосфери нашої планети, виникає геомагнітна активність. Ця енергія складається з заряджених частинок, таких як протони та електрони, що рухаються у просторі з надзвичайно високими швидкостями. Коли ці частинки досягають Землі, вони взаємодіють із нашим магнітним полем та атмосферою, що призводить до різних ефектів. Ці ефекти можна побачити у формі полярних сяйв, відключень радіозв'язку, збоїв у роботі супутників та збоїв у електромережах.

Крім того, підвищена сонячна активність істотно впливає на здоров'я людини. Тому під час потужних сонячних бур фахівці радять людям ретельніше стежити за своїм самопочуттям.

Фахівці попереджають, що під час магнітних бур у людей можуть виникнути апатія, тривога, дратівливість та невизначеність у прийнятті рішень. Також слід врахувати, що можливі прояви серйозніших проблем зі здоров'ям. До таких можна віднести схильність до утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень.

Метеозалежним людям під час геомагнітних бур рекомендують відмовитись від великих фізичних навантажень. По можливості цей період краще присвятити відпочинку та турботі про своє фізичне та ментальне здоров'я. Для цього можна приймати теплі трав'яні ванни, пити більше води та не навантажувати нервову систему.

Коли на Землі вирує магнітна буря, також дуже важливо проводити достатню кількість часу на свіжому повітрі і дотримуватися режиму сну. Якщо людина все ж таки відчула якісь зміни, можна прийняти контрастний душ. Однак, такі процедури слід приймати з урахуванням стану свого здоров'я.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 65 | Дата публікації: 17-12-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]