Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Квітень » 8 » Новий марсохід NASA обладнали колесами та парашутом
22:53
Новий марсохід NASA обладнали колесами та парашутом


NASA обладнав новий марсохід колесами та парашутом

Марсохід «Наполегливість» (Perseverance) повинен м’яко сісти на Червону планету, для цього його оснастили колесами та парашутом.

Місія NASA по висадці на Марс запланована на майбутній рік. За повідомленням Лабораторії реактивного руху космічного агентства, ми ровер Perseverance відправиться в подорож орієнтовно в липні–серпні цього року і прибуде на Марс 18 лютого 2021 року.

Конструкція апарату схожа з іншим марсоходом Сuriosity, але Perseverance, зокрема він має 23 камери.

Новенький ровер шукатиме на Червоній планеті ознаки існування життєвих форм, вивчати геологію і клімат, візьме проби зразків ґрунту для доставки на Землю, а, крім того, випробує технології, які планується застосувати під час майбутніх пілотованих польотів на Марс.

Також стало відомо, що марсохід обладнали парашутом та колесами, що мають діаметр 52,6 сантиметра і виготовлені з алюмінію і титанових спиць. Натомість парашут важить 88 кілограм, він повинен розкритися на висоті 11 кілометрів за півсекунди, уповільнивши падіння ровера.

Нагадаємо, запуск відбудеться без змін, наприкінці березня марсіанський вертоліт НАСА пройшов останні випробування. Також відомо, що на борт марсохода Perseverance нанесли 10 932 295 імен.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 490 | Дата публікації: 08-04-2020 | Додав: adminA | Теги: колеса та парашут, марсохід NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]