Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Січень » 17 » Новий адронний коллайдер збудують в Європі
19:42
Новий адронний коллайдер збудують в Європі


 

 

В Європі збудують новий адронний коллайдер

Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) планує будівництвонового коллайдера, інформує 1NEWS з посиланням на День.

Організація планує доповнити, а потім і замінити Великий адронний коллайдер, який приніс науці підтвердження теорії про бозон Хіггса.

Новий коллайдер (названий Циркулярним) буде значно потужнішим за старий і “прокладе шлях для великих досліджень в галузі фізики елементарних частинок”.

Великий адронний коллайдер почав працювати в 2010 році і призвів до відкриття бозона Хіггса – “частинки Бога”, яку до цього ні разу не вдавалося спостерігати.

Він залишиться у робочі стані аж до 2053 року і продовжуватиме працювати на благо науки.

Новий Циркулярний коллайдер має на меті вийти за межі бозона Хіггса і заглянути туди, куди не зміг старий прискорювач частинок.

Новий коллайдер буде значно потужніший, ніж старий.

Він буде мати в діаметрі 62 милі та споживатиме енергії до 100 ТеВ.

Вчені ще зустрінуться протягом наступних двох років, аби обговорити плани майбутнього коллайдера і дослідження фізики елементарних частинок.

Термін служби нового колайдера становитиме від 15 до 20 років. Очікується, що проектування і будівництво обійдеться в 9 мільярдів євро.

Вчені сподіваються, що більш потужний коллайдер відкриє двері в новий світ фізики.

Циркулярний коллайдер також може допомогти вченим досліджувати такі теми, як взаємодія темної матерії з антиречовиною. Ці експерименти можуть привести до кращого розуміння походження і раннього розвитку нашого всесвіту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 757 | Дата публікації: 17-01-2019 | Додав: adminA | Теги: Європа, новий адронний коллайдер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]