Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 31 » Незвичайні ЗРК помітили в українських військових: характеристики
11:44
Незвичайні ЗРК помітили в українських військових: характеристики


В Україні помітили радянські зенітні ракетні комплекси "Оса-АК/АКМ" у незвичному польському камуфляжі. Їх передала Польща ЗСУ в якості військової допомоги, але ці поставки не оголошувались. "Оса" допомагає протистояти іранським дронам-камікадзе, якими російські окупанти атакували Київ 30 грудня.

За різними даними, таких ЗРК Польща мала близько 64 одиниці. Розроблені у 60-х роках ЗРК “Оса” Польща отримала на початку 80-х років від срср.

У жовтні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив у Telegram, що вже працюють в Україні неназвані польські ЗРК, "із яких радянськими ракетами українці збивають іранські дрони, запущені росіянами".

За описом Залужного це можуть бути польські зенітні комплекси С-125 Newa SC та “Оса”, але тільки "Оса" може ефективно протистояти малопомітним низько-літаючим цілям типу іранських БПЛА. Поки що невідомо, які саме комплекси отримали ЗСУ від Польщі: оригінальну радянську версію “Оса-АК” або модернізовані польською промисловістю ЗРК “Оsа-Р”.

Модернізовані ЗРК Osa-P

У 2001 році польська компанія Wojskowe Zakłady Uzbenia SA розробила пакет модернізації, аби покращити застарілі ЗРК Оса-АК. У 2005 році модернізація розпочалась з присвоєнням назви “Osa-AKM-P1” Żądło (“Osa-Р”).

Значно змінилося радіолокаційне обладнання, частково перевівши на нову елементну базу. Поляки підвищили захищеність від радіоелектронних перешкод оглядової станції для виявлення повітряних цілей. У ЗРК з'явились нові засоби індикації та сучасні монітори відображення повітряної обстановки.

У Польщі підвищили бойовий потенціал цього ЗРК завдяки пасивній оптико-електронній станції, яка здійснює пошук та обстріл цілей без РЛС виявлення, що демаскує ЗРК високочастотним випромінюванням. Вона складається з телевізійного прицілу з тепловізором та лазерним далекоміром.

Крім того, в "Osa-Р" є новий приймач станції наведення зенітних ракет з цифровою обробкою сигналів. Це поліпшує точність і ймовірність ураження у ціль.

Також поки що не реалізований проєкт по встановленню нових зенітних ракет до "Osa-Р".

Варто зазначити, що цей модернізований ЗРК може вести вогонь усіма радянськими ракетами, що стоять на озброєнні України та рф.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 169 | Дата публікації: 31-12-2022 | Додав: adminA | Теги: українські військові, ЗРК Оса-АК/АКМ, характеристики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]