Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2016 » Червень » 2 » Невідомі джерела забруднення атмосфери виявили у НАСА
22:00
Невідомі джерела забруднення атмосфери виявили у НАСА


 

Дослідники у США і Канаді виявили 39 нових джерел забруднення атмосфери. Це вдалося зробити з використанням нового методу на основі супутникових спостережень, повідомляє Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (НАСА).

Незареєстрованими джерелами викидів двоокису токсичної сірки є вугільні електростанції, металургійні комбінати і нафтогазові родовища на Близькому Сході, у Мексиці та Росії. Це виявили під час аналізу супутникових даних з 2005 по 2014 рік, мовиться у заяві НАСА, опублікованій 1 червня.

За інформацією НАСА, аналіз також засвідчив, що супутникові оцінки викидів були вдвічі чи втричі вищими, ніж повідомлялося у відкритих джерелах цих регіонах.

Нова комп’ютерна програма, а також поліпшення у процесі обробки супутникових спостережень, допомогли дослідникам НАСА виявити раніше невідомі джерела забруднення навколишнього середовища.

Дослідники також виявили місцезнаходження 75 природних джерел діоксиду сірки у вигляді сплячих вулканів, які повільно випускають токсичні гази. Багато вулканів перебувають у віддалених місцях і не контролюється, тому супутникові дані є першими відомостями, які дозволяють забезпечити регулярну щорічну інформацію про ці вулканічні викиди, зазначають у НАСА.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1348 | Дата публікації: 02-06-2016 | Додав: adminA | Теги: невідомі джерела забруднення атмосф, наса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]