Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2022 » Липень » 31 » Не тільки через викиди CO2 викликає потепління авіація
00:31
Не тільки через викиди CO2 викликає потепління авіація


авіація Вуглець всього лише один з безлічі шкідливих газів, які залишають після себе літаки.

Авіалайнери – джерело сажі, водяної пари, оксиду азоту, озону, метану та інших речовин, що забруднюють планету. У сукупності всі вони викликають парниковий ефект, здатний нагріти Землю на 0.4 °c вже в найближчі роки.

Група вчених з Швейцарського федерального технологічного інституту і Центру кліматичної служби Німеччини заявили, що при такій кількості забруднювачів скорочення викидів одного тільки вуглецю марна.

Поки заходи щодо боротьби з впливом авіації на клімат не будуть враховувати повний склад екологічного сліду лайнерів, на глобальне потепління це ніяк не вплине, вважають фахівці.

Щоб перевірити свою гіпотезу, дослідники створили комп’ютерну модель для оцінки впливу авіалайнерів на клімат. З’ясувалося, що близько 90% негативного впливу авіації виявилися не пов’язані з CO2.

Це означає, що небезпека авіалайнерів збережеться навіть якщо галузь вдасться привести до вуглецевої нейтральності.

Відсутність CO2 в емісіях літаків не роблять їх повністю “зеленими”, оскільки викиди інших речовин — метану, азоту, озону і т.д. — як і раніше супроводжують авіаперельоти. Тому, за словами вчених, з викидами необхідно боротися в комплексі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 203 | Дата публікації: 31-07-2022 | Додав: admin | Теги: авіація, викид CO2, потепління | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]