Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Липень » 2 » На зір впливає середня температура в регіоні
00:32
На зір впливає середня температура в регіоні


Масштабне дослідження літніх американців виявило зв’язок між погіршенням зору і середньою температурою в регіоні, в якому вони проживали постійно.

Дослідники з Університету Торонто виявили взаємозв’язок між середньою температурою в "домашньому" регіоні і віковими змінами зору. Аналіз медичних даних 1,7 млн літніх американців (старше 65 років) показав, що шанси серйозного погіршення зору (сліпота або серйозні проблеми навіть в окулярах) значно вище у тих, хто живе в теплих регіонах із середньорічною температурою вище 15,6 °С.

Дослідники представили результати для жителів регіонів з різними температурами. В якості базового виділені ті з них, де середньорічна температура нижче 10 °С. У порівнянні з цією "контрольною" групою ризик розвитку серйозних проблем із зором зростав на 14% для регіонів з температурою від 10 до 12,8 °С, на 24% — для температури від 12,8 до 15,6 °С і на 44% — якщо температура ще вище.

Аналіз також показав, що виявлений зв’язок не залежав від доходу і освіти і слабо корелювала з віком, статтю та расою. Залежність була сильніше у осіб у віці від 65 до 79 років в порівнянні з пенсіонерами старше 80 років, у чоловіків в порівнянні з жінками і у представників європеоїдної раси в порівнянні з чорношкірими американцями. Але в цілому один і той же зв’язок спостерігався у всіх групах.

Вчені відзначають, що хоча наявність взаємозв’язку очевидна, її причини поки не зрозумілі. Будуть потрібні додаткові дослідження, щоб їх визначити, особливо з урахуванням зміни клімату та глобального потепління. В якості можливих гіпотез дослідники називають підвищений вплив ультрафіолетового світла, забруднення повітря, інфекції і розщеплення фолієвої кислоти під впливом температури.

Ми були дуже здивовані, виявивши такий тісний зв’язок між температурою і порушенням зору. Але це нове відкриття ставить більше запитань, ніж дає відповідей, в тому числі про те, який зв’язок між середньою температурою регіону і погіршенням зору, – говорить Есме Фуллер-Томсон, співавтор дослідження.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 109 | Дата публікації: 02-07-2023 | Додав: admin | Теги: температура, регіон, середня, Вплив, Зір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]