Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2023 » Січень » 3 » На орбіту Землі запустять український наносупутник – МОН
10:54
На орбіту Землі запустять український наносупутник – МОН


Наносупутник реалізуватиме науковий експеримент із дослідження ефективності функціонування теплових труб

На орбіту Землі за допомогою ракети-носія Falcon-9 «SpaceX» виведуть український наносупутник PolyITAN-HP-30, створений до 30-річчя Незалежності України.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки (МОН) України.

«Наносупутник PolyITAN-HP-30 створили науковці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» виключно за бюджетні кошти, що надавались МОН в межах реалізації відповідних проєктів-переможців конкурсів наукових досліджень і розробок та договору базового фінансування», – йдеться в повідомленні.

Після виведення на заплановану орбіту наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності функціонування теплових труб (heat pipes) різних конструкцій як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів.

Доправлення наносупутника PolyITAN-HP-30 у США для виведення на орбіту Землі стало можливим завдяки спонсорській допомозі компанії «Боїнг Україна», підтримці Технічного університету Делфт (Нідерланди) та Державному космічному агентству України.

Пряма трансляція виведення на орбіту Землі в межах місії Transporter 6 з Мису Канаверал 114 одиниць корисного навантаження розпочнеться на офіційному ютуб-каналі КПІ з 16.00 за київським часом 03 січня 2023 року. Старт ракети-носія має відбутися о 16:56 за київським часом.

Бекграунд. Нагадаємо, що у січні 2022 року ракета з українським супутником «Січ-2-30» успішно стартувала з космодрому в США. Згодом Україна втратила стійкий зв'язок із супутником.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 166 | Дата публікації: 03-01-2023 | Додав: adminA | Теги: український наносупутник, орбіта Землі, МОН | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]