Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2023 » Березень » 2 » На космічну станцію SpaceX відправила міжнародний екіпаж астронавтів
13:58
На космічну станцію SpaceX відправила міжнародний екіпаж астронавтів


SpaceX і NASA відправили новий екіпаж астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

У липні 2022 року NASA і «Роскосмос» підписали угоду про перехресні польоти — американські астронавти літатимуть на МКС на борту російського космічного корабля «Союз», а російські — на борту приватних американських кораблів (переважно від SpaceX).

Космічний корабель Crew Dragon проведе близько доби, маневруючи в космосі, перш ніж зʼєднатися з космічною станцією 3 березня. Проведуть астронавти на ній 6 місяців.

Цього разу система «працювала відмінно», хоча інженерам все ж довелося усувати принаймні одну несправність після зльоту. Проблема виникла з датчиком на одному із шести гачків, які використовують для утримання обтічника Crew Dragon — це частина, що відокремлюється від судна після проходження щільних шарів атмосфери.

Це друга спроба запустити цю місію Crew-6 із землі. Першу спробу запуску 27 лютого скасували за три хвилини до початку Запуск місії SpaceX Crew-6 з російським космонавтом скасували в останні хвилини Запуск місії SpaceX Crew-6 з російським космонавтом скасували в останні хвилини через те, що засмітився фільтр. Проблема виникла під час процесу «прокачування», який повинен гарантувати, що кожен із девʼяти двигунів ракети Falcon 9 буде заповнений достатньою кількістю рідини. Анормальні дані, які інженери бачили в день запуску, пояснюються саме забитим фільтром.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 122 | Дата публікації: 02-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]