Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Грудень » 23 » Маски, що світяться, для виявлення коронавірусу, розробили вчені
07:51
Маски, що світяться, для виявлення коронавірусу, розробили вчені


Група вчених з університету на заході Японії розробила маски, які світяться при впливі ультрафіолетового світла, якщо вони містять сліди коронавірусу, з використанням антитіл, витягнутих з яєць страуса. Про це повідомляє агенство Kyodo.

Команда Університету префектури Кіото, яку очолює президент Ясухіро Цукамото, сподівається, що маски запропонують користувачам простий спосіб перевірити, чи заразилися вони вірусом.

Страуси здатні виробляти кілька різних видів антитіл чи білків, які нейтралізують сторонні тіла у організмі.

маска світло

У лютому минулого року команда ввела неактивну та безпечну форму коронавірусу самкам страусів, успішно витягуючи велику кількість антитіл із відкладених ними яєць.

Потім команда розробила спеціальний фільтр, який міститься всередині маски для обличчя. Фільтр можна вийняти та обробити флуоресцентним барвником, що містить антитіла до коронавірусу з яєць страуса. Якщо вірус присутній, фільтр світиться в ультрафіолетовому світлі.

Коли команда проводила експерименти протягом 10 днів з 32 людьми, інфікованими коронавірусом, вони виявили, що всі маски, які вони носили, світилися під ультрафіолетовим світлом, яке з часом зникало, коли їхнє вірусне навантаження зменшувалося.

Згодом команда Цукамото планує розширити експеримент, щоб охопити 150 учасників. Президент університету виявив, що сам був інфікований COVID-19, одягнувши одну з експериментальних масок та виявивши, що вона світиться під час перевірки.

"Ми можемо масово діставати антитіла зі страусів за невисокою ціною. У майбутньому я хочу перетворити це на простий набір для тестування, який може використовувати кожен", - сказав Цукамото.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 295 | Дата публікації: 23-12-2021 | Додав: admin | Теги: коронавірус, Світло, виявлення, маска | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]