Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Липень » 20 » Лісові пожежі та рекордні температури лютують в Європі
18:32
Лісові пожежі та рекордні температури лютують в Європі


Протягом 20 липня служби екстреної допомоги борються з лісовими пожежами на півдні Європи. Водночас у британській столиці лунають попередження щодо необхідності активізації боротьби зі зміною клімату.

Наприклад, у Греції через сильну лісову пожежу неподалік Афін евакуювали щонайменше 600 людей із чотирьох районів та місцеві лікарні. Пожежа спалахнула вчора, 19 липня після обіду на горі Пентелі, за 27 км на північ від центру Афін. За словами очевидців, до ночі полум’я було видно з острова Евія, віддаленого приблизно на 50 км.

Через це влада наказала евакуювати райони Драфі, Антуса, Діоні та Дасамарі, а також порадила  менканцям інших районів підготуватись до евакуації.

Водночас командувач цивільного захисту північного регіону Португалії Армандо Сілва сказав, що підвищення температури та сильний вітер ускладнять боротьбу з найбільшою лісовою пожежею в країні, яка з неділі спалила 10-12 тисяч гектарів землі.

В Іспанії, де екстрені бригади гасили пожежі в п’яти регіонах, національна метеорологічна служба AEMET також прогнозувала високі температури.

Лісові пожежі також спалахнули в кількох районах Італії, а в 14 містах, зокрема у Римі, Мілані та Флоренції, у четвер мають оголосити найвищий рівень загрози спеки в країні. Тамтешні синоптики очікують, що температура досягне 40 градусів на півночі та в центрі країни.

У Франції, де пожежники у південно-західному регіоні Жиронда з 12 липня борються з величезними лісовими пожежами, міністр сільського господарства Марк Фено заявив, що для подолання таких загроз потрібно інвестувати більше грошей: “Нам доводиться стикатися з надзвичайною ситуацією”, — сказав він, маючи на увазі завдану шкоду.

Варто зауважити, що 19 липня у Великій Британії зафіксували найспекотніший день за всю історію: температура перевищила 40 градусів. Спека, що охопила Європу, змусила залізничні колії прогинатися та спричинила хвилю пожеж у Лондоні.

Кліматологи заявили, що колись немислима температура в Лондоні, ймовірно, стане більш поширеною в найближчі роки. Після спеки у вівторок метеослужба повідомила, що температура в середу впаде, однак попередила, що можливі сильні грози.

    “Сумна реальність полягає в тому, що майбутнє Лондона та Великої Британії виглядатиме так, якщо ми зараз не вживемо рішучих заходів щодо кліматичної кризи”, — сказав мер Лондона Садік Хан.

    Нагадаємо, за даними ЗМІ, Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден розглядає можливість оголосити національну кліматичну надзвичайну ситуацію цього тижня.
    
Торік океани світу акумулювали максимальну кількість тепла з початку інструментальних досліджень. Тобто протягом останніх 60 років. Учені стверджують, що нагрівання океану є наслідком діяльності людини.
    
“М’якіші” зими, які стали нормою останніми роками на Землі, можуть бути не менш руйнівними для людини та природи, ніж палюче сонце улітку. Вплив аномально теплих зим на природу варіюється від руйнівного впливу на сільське господарство до підвищення ризиків виникнення стихійних лих та небезпечних погодних явищ.
    
Керівники провідних західних нафтових компаній мають свідчити перед Конгресом США на тлі звинувачень у тому, що вони ввели громадськість в оману щодо зміни клімату.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 187 | Дата публікації: 20-07-2022 | Додав: adminA | Теги: рекордні температури, лісові пожежі, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]