Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Серпень » 26 » Кліматичну загрозу для Європи вчені знайшли в Сибіру
19:30
Кліматичну загрозу для Європи вчені знайшли в Сибіру



Вчені знайшли в Сибіру кліматичну загрозу для Європи

Глобальне потепління веде до танення сибірської вічної мерзлоти, що призводить до виділення великої кількості вуглекислого газу. Це може привести до того, що клімат в Європі стане безлюдним, пише ZDF з посиланням на російського геофізика Сергія Зимова.

Німецький телеканал розповідає про експеримент Зимова, який він проводить з сином в Арктиці. ZDF називає цей експеримент важливим для майбутнього всього світу, передає RT.

«Ці мікроби спали майже 50 тис. років. Тепер вони прокидаються. Я практично чую, як вони дихають. І вони пахнуть. Організми тут же починають харчуватися. В процесі вони перетворюють вуглець в вуглекислий газ. У нашому регіоні (вічної мерзлоти) його так багато, що якщо все розтане, клімат в Європі стане безлюдним», – наводить RT слова Зимова, який показав німецькому телеканалу процес танення вічної мерзлоти.

Відзначається, що у вічній мерзлоті в Арктиці вдвічі більше вуглецю, ніж у всій земній атмосфері.

Свої розрахунки Зимов перевіряє на практиці і вже 20 років відтворює умови льодовикового періоду на території розміром приблизно з Ліхтенштейн. З сином Микитою він зрубав тут кожне дерево, посадив доісторичні трави, розвів стада яків, бізонів і зубрів. Всі ці тварини повинні сповільнити глобальне потепління.

«У грудні тут лежить товстий шар снігу. Він ізолює грунт від холоду. У пошуках трави коні копаються в снігу і притоптують його. Тож вічна мерзлота взимку краще промерзає. А це, в свою чергу, захищає її від танення в літній період », – розповів агроном Микита зимовищу.

ZDF розповідає, що в арктичне літо температури досягають 40 градусів, але у Зимова є успіхи – в їх парку «льодовикового періоду» грунт стає холоднішим.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 561 | Дата публікації: 26-08-2019 | Додав: adminA | Теги: вчені, кліматична загроза для Європи, сибір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]