Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2019 » Липень » 12 » Які країни можуть спорожніти до 2050 року - глобальне потепління
18:19
Які країни можуть спорожніти до 2050 року - глобальне потепління


 


Глобальне потепління: які країни можуть спорожніти до 2050 року

Минулий рік став четвертим найтеплішим за всю історію спостережень, заявили експерти.

Хоча зміни клімату є глобальним явищем, їх наслідки позначаються нерівномірно в різних частинах планети. Країни, де викид парникових газів є мінімальним, ймовірно, виявляться в найважчій ситуації, повідомляє Business Insider.

Вчені назвали країни, яким до 2050 року можуть загрожувати нестача продовольства, хвилі аномальної спеки, природні катаклізми та інші лиха, пов’язані з потеплінням.

Індія. В Індії спека означає голод, оскільки населення залежить від сільського господарства.

Країна вже зіткнулася зі зниженням урожаїв через підвищені температури, що призвело до 60 000 смертей за останні три десятиліття.

У 2050 році, за прогнозами, на Індію припадатиме 25% всіх випадків загибелі людей через продовольчу кризу. Середня температура в країні продовжить рости і всього за кілька років підніметься на 2 градуси Цельсія.

Намібія. За останні шість років в Намібії сталося п’ять масштабних посух. Вони привели до того, що кожен п’ятий житель країни голодує.

Експерти вважають, що дефіцит вологи вже найближчим часом скоротить врожайність на 53%, і в подальшому ситуація буде погіршуватися.

Мавританія. 90% жителів країни безпосередньо залежать від сільського господарства, але умови для нього незабаром стануть несприятливими. Сезон сильної спеки (вище +35 градусів Цельсія) триватиме на додатковий місяць. Сезон опадів стане більш інтенсивним, але коротким, і в результаті різкі повені будуть змінюватися все більш тривалими посушливими періодами.

Китай. Експерти вважають, що Країна висхідного сонця зіткнеться з найчисленнішими жертвами в зв’язку з продовольчою кризою – до 330 тисяч на рік. Засухи, повені та шторми загрожують третій частині всіх сільськогосподарських земель, і ситуація буде погіршуватися з підвищенням рівня моря і поширенням аномальної спеки. До 2100 року деякі регіони Китаю можуть стати непридатними для життя.

Мальдіви. Головна загроза пов’язана з повенями. 80% території Мальдів знаходяться на висоті менше метра над рівнем моря, а половина всіх населених пунктів розташована в безпосередній близькості від узбережжя.

Підвищення рівня Світового океану через глобальне потепління торкнеться цей регіон одним з перших. Та ж небезпека нависла над Сейшельськими і Маршаллові островами.

Бангладеш. Підвищення рівня моря на 30-40 сантиметрів призведе до того, що 35 мільйонів жителів прибережних територій будуть змушені емігрувати вглиб країни. На думку фахівців, вода почне особливо активно прибувати з 2050 року і до кінця сторіччя поглине 17,5% території.

Крім того, будуть рости кількість опадів і інтенсивність теплових хвиль, і всі ці фактори можуть призвести до 13 000 додаткових смертей на рік.

В’єтнам. Підвищення рівня моря «витіснить» з прибережних поселень близько 12 мільйонів чоловік. Солона вода потрапить в дельти річок, і рисові поля виявляться покриті шарами солі.

До кінця століття середня температура в цій країні підніметься на 3 градуси Цельсія, якщо світ не знизить темпи викидів парникових газів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 565 | Дата публікації: 12-07-2019 | Додав: adminA | Теги: Глобальне потепління, країни, 2050 р | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]