Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Лютий » 7 » Глобальний атлас вітрів створено. Він допоможе розвитку екоенергетики
16:19
Глобальний атлас вітрів створено. Він допоможе розвитку екоенергетики


Вчені з Корнельського університету випустили новий глобальний атлас вітру.

Це цифровий збірник, в якому містяться задокументовані екстремальні швидкості вітру для всіх частин світу. Такі дані допоможуть інженерам вибрати місця для турбін в будь-якому регіоні й прискорити розвиток стійкої енергетики.

Згідно з дослідженням «Глобальна оцінка екстремальних швидкостей вітру для додатків вітроенергетики», опублікованому в журналі Nature Energy, новий атлас вітру є першим загальнодоступним, однаковим і зрозумілим з географічної точки зору (набори даних прив’язані до місць) описом екстремальних швидкостей вітру.

За словами дослідників, знання екстремальних швидкостей вітру є ключем до проєктування турбіни з точки зору економічної ефективності, правильного вибору моделі і структурної цілісності на будь-якій конкретній ділянці. Раніше в багатьох місцях оцінки екстремальних вітрових навантажень на проєктах були неточними через обмежену кількість вимірювань на місці.

Зараз вітряні турбіни виробляють безвуглецеву електроенергію більш ніж в 90 країнах.

Створення нового атласу було викликано зростаючими потребами в екологічно чистій енергетиці. Кількісна оцінка екстремальних вітрів може бути також корисна в додатках цивільного будівництва і при аналізі надійності конструкцій висотних будівель і транспортних систем

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 478 | Дата публікації: 07-02-2021 | Додав: adminA | Теги: розвиток екоенергетики, глобальний атлас вітрів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]