Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2021 » Квітень » 29 » Європейську ракету-носій Vega з двигуном українського виробництва запустили з космодрому Куру
17:59
Європейську ракету-носій Vega з двигуном українського виробництва запустили з космодрому Куру


29 квітня о 04:50 за київським часом, з космодрому Куру, що у Французькій Гвіані, відбувся 16-й успішний пуск європейської ракети-носія Vega, яка оснащена двигуном українського виробництва. Про це повідомили в пресслужбі державного конструкторського бюро «Південне», що в Дніпрі.

За оприлюдненими даними, блок маршового двигуна, який використовується у складі Vega, розробило ДП «КБ «Південне» та серійно виготовляє ДП «ВО Південний машинобудівний завод».

Особливістю двигуна є можливість багаторазового запуску під час польоту (до 5 включень), завдяки чому забезпечується розведення супутників на різні орбіти. Зараз тривають роботи з покращення характеристик двигуна з метою розширення діапазону виведених корисних навантажень.

Ракета-носій Vega вивела на орбіту космічний апарат Pléiades Neo 3 масою близько 750 кг. Це перший з чотирьох супутників, які зможуть відвідувати будь-яку точку земної кулі принаймні двічі на день та забезпечать комерційних та інституційних споживачів зображеннями з високою роздільною здатністю.

Також на орбіту було виведено ще п’ять допоміжних космічних апаратів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 465 | Дата публікації: 29-04-2021 | Додав: adminA | Теги: двигун українського виробництва, європейська ракета-носій Vega, космодром Куру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]