Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2024 » Березень » 2 » Для ВМС ЗСУ - Міноборони випробовує бронежилет-трансформер
13:53
Для ВМС ЗСУ - Міноборони випробовує бронежилет-трансформер


Міністерство оборони України розпочало випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб військово-морських сил та інженерних військ ЗСУ, які у воді трансформуються у рятувальні. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

У відомстві зазначають, що особливість такого бронежилету полягає в тому, що при контакті з водою спеціальний модуль реагує, і бронежилет спрацьовує як рятувальний.

"До Міноборони надійшов запит на розробку такого спеціального модуля для бронежилетів. Головна задача – вберегти життя військовослужбовців на воді. Адже ми розуміємо, яку вагу на собі носить боєць, особливо, коли йдеться про спецпризначенців", - наголосив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

До створення нового плаваючого модуля залучили як іноземних, так і вітчизняних розробників.

Планується, що такі модулі можна буде використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

"Наразі декілька зразків таких «плавучих бронежилетів» ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми розпочнемо лабораторні випробування", - сказав Половенко.

Наразі на тестуванні перебуває нове анти-тепловізійне пончо від Міноборони, яке залишається непомітним для тепловізорів та приладів нічного бачення.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 56 | Дата публікації: 02-03-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]