Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2023 » Березень » 1 » Для виявлення російських БПЛА українець розробив пристрій: його тестують на фронті
14:11
Для виявлення російських БПЛА українець розробив пристрій: його тестують на фронті


Детектор у вигляді пластикової коробочки з антеною попереджає про наближення “Орланів”, “Елеронів” та інших дронів.

Український фахівець із радіотехнологій Дмитро Селін розробив портативну систему для виявлення російських безпілотників. Про цей проєкт розповів службовець Збройних сил України Сергій Флеш.

Дмитро Селін уже зібрав перший прототип, який українські військові кілька місяців випробовують на фронті. За словами Сергія Флеша, пристрій може виявляти “Орлани”, “Елерони” та інші дрони, які запускають росіяни на територію України. Він поміщається в невеликий пластиковий корпус з антеною і маленьким екраном, живиться від літій-іонної батареї, що перезаряджається, на 3,7 В.

"Основна унікальність приладу в тому, що він не просто бачить сигнал на потрібних частотах, а й аналізує модуляцію та інші ознаки, переконуючись, що сигнал походить саме від БПЛА", — пояснив військовослужбовець.

Наразі Дмитро Селін розробляє ще два пристрої з різним функціоналом, собівартість яких становить близько $35 (1300 грн). Фахівець намагається виправити виявлені недоліки, зокрема збільшити швидкість сканування та зробити сигнали про наближення безпілотників зрозумілішими для військових.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 121 | Дата публікації: 01-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]