Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Червень » 28 » Цікавий спосіб вчені знайшли виявити іншопланетян
21:42
Цікавий спосіб вчені знайшли виявити іншопланетян


Науковці обстежуватимуть середовища, де можуть існувати мікроорганізми на інших планетах. Їхнє виявлення сигналізуватиме про можливість знайти складніші форми та про придатні для їх існування умови.

Позаземне життя: як у пошуках допоможуть мікроби

Вчені знайшли новий клас магніточутливих бактерій, які живуть на дні Тихого океану. Відкриття може пролити світло на появу життя на Землі та потенційне існування інопланетян в інших світах, пише Vice.

«Натрапили на дивну бактерію під час глибоководної експедиції з дистанційно керованим апаратом HYPER-DOLPHIN. Роботизований автомобіль опустився на глибину майже 2 800 метрів, щоб вивчити гідротермальні джерела в Маріанському жолобі. Магнітотактичні бактерії пов’язані з Nitrospinae — великою групою морських бактерій, які відіграють ключову роль у глобальних циклах вуглецю та азоту», — розповіли у виданні.

Гідротермальні джерела утворилися багато мільярдів років тому в стародавніх океанах Землі. Вони можуть існувати в підповерхневих океанах інших світів: на супутнику Юпітера Європа або Сатурна — Енцелад. Середовища можуть бути колискою життя на Землі, а також перспективним місцем для пошуку життя на чужих планетах. Попри негостинні умови, джерела наповнені мікроорганізмами, які живляться випромінюваною хімічною енергією.

Предки магнітотактичних бактерій виникли 3.5 млрд років тому, до розбіжності основних типів бактерій і дуже близько до першої появи життя. Організми можуть допомогти вченим простежити походження життя до докембрійської ери — величезного періоду часу до появи складних тварин і рослин приблизно 550 мільйонів років тому.

Магнітотактичні бактерії: що це

Магнітотактичні бактерії — група мікробів, які у своїх клітинах містять кристали, що тримають їх на одному рівні з лініями магнітного поля Землі і дозволяють рухатися незалежно від того, живі вони чи мертві.

Бактерії вперше виявили в 1960-х роках. Їхні міцні внутрішні кристали можуть бути своєрідним геологічним літописом: вони є джерелом уявлень як про мікробні екосистеми, так і про магнітну активність у глибокому минулому. Річ у тім, що для породження та розвитку перших видів життя потрібні були мінерали. Один з них (магнетит) і є в складі бактерій, що були знайдені в Маріїнському жолобі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 112 | Дата публікації: 28-06-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]