Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2021 » Грудень » 30 » 5-кілограмовий камінь бурштину знайшли в Україні
00:09
5-кілограмовий камінь бурштину знайшли в Україні


На родовищі Володимирець-Східний у Рівненській області знайшли найбільший в Україні камінь бурштину. Його вага становить понад п'ять кілограмів.

Окрім того, він увійшов до десятки найбільших "бурштинових" каменів світу.

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль на своїй сторінці у Facebook опублікував фото надзвичайної знахідки.

Коваль розповів, що найбільший камінь бурштину у світі важить понад дев'ять кілограмів і зараз у німецькій столиці Берліні. Його помістили у міський Музей природознавства.

Водночас, за словами глави Рівненської ОДА, у нашій державі найбільшими коштовними самоцвітами вважалися камені вагою 1930 грамів та 1040 грамів.

Той, що знайшли на родовищі Володимирець-Східний, видобула компанія "Сонячне ремесло". Легальний видобуток бурштину компанія розпочала в травні 2021 року. Для цього вона отримала спеціальний дозвіл. Компанія займається добуванням корисних копалин та розробленням кар'єрів.

У Рівненській області в урочищі Володимирець-Східний у травні 2021 року відновили легальний видобуток бурштину. Компанія "Сонячне ремесло" отримала спецдозвіл на розробку ділянки. Дозвіл видали на видобуток каменю на родовищі площею 84 гектари. Камінь видобувають за допомогою так званого мобільно-сортувального комплексу. Він дозволяє перелопатити 50 кубометрів піску на годину, і це дає близько 1 кілограма каменю.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 290 | Дата публікації: 30-12-2021 | Додав: admin | Теги: камінь, україна, Бурштин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]