Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 25 » Завдяки новому тесту експерти зможуть дізнатися колір волосся і очей підозрюваного
21:09
Завдяки новому тесту експерти зможуть дізнатися колір волосся і очей підозрюваного



Вчені розробили новий тест для судової медицини під назвою Hirisplex, який дозволяє визначити колір волосся і очей можливих підозрюваних на основі ДНК, які були залишені на місці злочину. Команда експертів, яка розробила цей тест, говорить, що це може дати цінні відомості у випадках, коли винні не можуть бути ідентифіковані за допомогою ДНК-профілів.

Це також може дозволити слідчим звузити велике коло можливих підозрюваних. Передбачення фенотипу, зовнішніх рис, таких як колір волосся або колір очей, - через ДНК є областю, яка  розвивається в криміналістиці.

Нинішній підхід, відомий як генетичні профілювання, припускає порівняння ДНК з місця злочину, з усіма злочинцями, профіль яких зберігається в базі даних. Але якщо людини немає в цій базі, то створити його профіль не вдасться.

Тест-система включає в себе шість маркерів ДНК, які раніше використовувалися в тесті на колір очей, відомий як Irisplex. У середньому, точність визначення становить 69,5% для світлого волосся, 78,5% для темних, 80% для рудих і 87,5% для чорних. Результати є подібними незалежно від географічного походження людини.

Точність визначення кольору очей склала близько 86%, незалежно від їх кольору.

Отримані результати були представлені на шостій Європейській конференції академії судових наук в Гаазі на цьому тижні.

novostiua.net

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2201 | Дата публікації: 25-08-2012 | Додав: adminA | Теги: Hirisplex, новому тесту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]