Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2020 » Листопад » 5 » Зв'язок з космічним зондом Voyager 2 відновило NASA
00:19
Зв'язок з космічним зондом Voyager 2 відновило NASA


NASA зв'язок космічний зонд Voyager 2 Запущений в далекому 1977 році, космічний апарат Voyager 2 встиг віддалитися від Землі на відстань близько 19 мільярдів кілометрів, але досі продовжує свою роботу з вивчення зовнішніх меж Сонячної системи.

До недавнього часу прямий зв'язок з зондом булло втрачено через технічні причини – але через вісім місяців "мовчання" агентство NASA оголосило про успішне відновлення контакту з космічним апаратом.

Як налагодили зв'язок з Voyager 2

Для зв'язку з настільки віддаленими апаратом NASA використовує три радіоантени, що знаходяться на території США, Іспанії та Австралії. При цьому відправляти команди одному з найстаріших активних зондів може тільки остання, під назвою Deep Space Station 43 – однак ремонт, який тривав майже вісім місяців у інженерів агентства не було такої можливості.

Нарешті, у ході тестування оновленого обладнання, що становить два нових радіопередавачі, вченим вдалося відновити зв'язок з Voyager 2, свідченням чого стало виконання відправлених йому команд. Очікується, що стабільний контакт буде відновлений вже у лютому 2021 року.

Це хороші новини для NASA і науки в цілому, оскільки Voyager 2, як і його попередник, продовжить відправляти на Землю дані про швидкість, щільність, температуру і тиск заряджених частинок в міжзоряному просторі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 415 | Дата публікації: 05-11-2020 | Додав: admin | Теги: Voyager 2, зонд, NASA, космічний, зв'язок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]