Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2023 » Квітень » 21 » ЗРК Patriot вже заступив на бойове чергування - на захисті неба
15:13
ЗРК Patriot вже заступив на бойове чергування - на захисті неба


ЗРК Patriot, який нещодавно Україна отримала від західних партнерів, вже заступив на своє бойове чергування, й Повітряні сили протестували його на одному із напрямків атаки росіян. Про  ЗРК Patriot та інші системи української ППО розповів Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Олещук підтвердив, що ЗРК Patriot вже працює в Україні та подякував усім військовим - зенітникам, які достроково прийшли необхідні для управління комплексу навчання. Також він висловив подяку всім українським партнерам, які передали ЗРК в Україну й сфотографувався на фоні з ЗРК.

Олещук відмітив, що Україна, хоч і у у невеликій кількості, але вже сформувала "бойовий кулак", який захищатиме українців від ворожих ракет.

Хоч у невеликій кількості, але по-факту уже маємо на озброєнні сучасні західні зенітні ракетні системи: NASAMS, IRIS-T, Patriot, SAMP/T, Crotale, Gepard та інші. Аби пазл перспективної української ППО остаточно склався, Повітряним Силам потрібен F-16, - наголосив Олещук.

Про ЗРК Patriot дізнаємось, коли впаде російський літак

За даними речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, ЗРК Patriot дозволить нашій країні підвищити захист від російської авіації. Комплекс Patriot є далекобійним і може влучати у цілі на відстані до 150 км, що дозволить відганяти російську авіацію від українських кордонів.

Крім того, у варіанту Patriot РАС-3, комплекс може збивати балістичні цілі на відстані 40 км. Це перший комплекс в Україні, який має такі можливості.

Також Ігнат повідомив, що про прибуття ЗРК Patriot українці точно дізнаються, коли впаде перший підбитий ним російський літак. Він підтвердив й те, що росія більше не запускає ракет з території білорусі.

Нагадаємо, росіяни вперше вдарили по Україні з різних типів ракет.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 112 | Дата публікації: 21-04-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]