Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Жовтень » 3 » Знайшов мамонта копавши траншею
22:43
Знайшов мамонта копавши траншею


 

Фермер Джеймс Брістл з Мічигану (США) виявив кістку метрової довжини, коли копав зі своїм товаришем траншею для дренажної труби на полі пшениці, повідомляє ABC.

Брістл подзвонив у музей палеонтології при університеті Мічигану, співробітники якого з'ясували, що фермер знайшов на своєму полі кістки рідкісного гібрида шерстистого і Колумбійського видів мамонта.

На місце знахідки виїхали професор університету і студенти, які зайнялися розкопками. На даний момент виявлено 20% кісток стародавнього ссавця, зокрема череп з бивнями.

Передбачається, що мамонт загинув у 40-річному віці 11-15 тис. років тому. "Ми вважаємо, що люди були тут і могли обробляти та ховати м'ясо, щоб потім за ним повернутися", - підкреслив професор.

Крім студентів та науковців, в операції з вилучення з землі кісток тварини брала участь важка техніка. "Я перекопав сотні тисяч фунтів бруду за останні 45 років, але такого я ще не бачив. Ми всі були в бруді, і нам було весело", - зазначив екскаваторник.

Відзначається, що за законом США землевласник має права на знахідки, тому кістки містяться в магазині при фермі, що належить Брістлу.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1330 | Дата публікації: 03-10-2015 | Додав: adminA | Теги: траншея, Мамонт, знахідка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]