Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 5 » Зі своїм зондом Voyager 2 NASA відновило зв'язок
19:06
Зі своїм зондом Voyager 2 NASA відновило зв'язок


Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу заявило про відновлення зв’язку з космічним зондом Voyager 2, який перебуває на відстані у понад 19 мільярдів кілометрів від Землі. Про це повідомляється на сайті NASA.

Як зазначається, фахівці Мережі далекого космічного зв'язку (Deep Space Network) в австралійському місті Канберра відправили сигнал зонду, що знаходиться в 19,9 млрд км від Землі, з командою переорієнтуватися так, щоб його антена була спрямована у бік Землі.

Диспетчерам місії знадобилося 37 годин, щоб дізнатися, чи спрацювала команда.

"О 12:29 за східним часом 4 серпня космічний корабель почав передавати наукові дані та телеметрію, тим самим вказуючи на те, що він штатно функціонує і знаходиться на передбачуваній траєкторії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у NASA заявили, що минулого місяця космічний зонд, який досліджує космос з 1977 року, отримав неправильну команду, нахиливши свою антену на два градуси від Землі. В результаті зонд перестав отримувати інші команди або надсилати дані на Землю.

Voyager 2 перебуває на відстані понад 19,9 мільярдів км від Землі, рухаючись з приблизною швидкістю 55 346 км за годину крізь міжзоряний простір. Щоб сигнал досяг Землі з такої відстані, потрібно більше 18 годин.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 100 | Дата публікації: 05-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]