Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 27 » Жорсткі правила для контролю над супутниками Маска і OneWeb розробила Великобританія
15:06
Жорсткі правила для контролю над супутниками Маска і OneWeb розробила Великобританія


Британський регулятор Ofcom, що контролює роботу теле- та радіо- компаній, розробив суворіші правила для сектору супутникового широкосмугового зв'язку, які вплинуть на SpaceX Ілона Маска і його конкурента з Британії OneWeb. Про це повідомляє Bloomberg.

Обидві компанії працюють над запуском угруповань низькоорбітальних супутників, які будуть надавати послуги високошвидкісного широкосмугового доступу в віддалені сільські райони по всьому світу.

Попри те, що ці системи зможуть забезпечити вищу швидкість для клієнтів, конкуруючим операторам може бути складно домовитися про те, як управляти своїми мережами, не заважаючи і не блокуючи сигнали один одного.

З огляду на це регулятор запропонував внести зміни в процес ліцензування для компаній супутникового широкосмугового доступу. Згідно з новими правилами, супутникові системи будуть перевірятися на предмет того, чи ризикують вони погіршити якість інших послуг і чи можуть вони завдати шкоди конкуренції. Зміни також вимагатимуть від різних операторів співпраці один з одним з технічних питань, щоб уникнути переривання їх послуг відповідно до умов їх ліцензій.

У рамках проєкту Starlink з 2018 року компанія SpaceX запустила на навколоземну орбіту понад 1800 супутників і нещодавно подолала «стратегічно важливий» рубіж у 70 000 активних користувачів. Сервіс працює вже в 12 країнах світу і постійно розширюється.

Цей проєкт стикається з конкуренцією з боку OneWeb, що належить Bharti Global, уряду Великобританії, Eutelsat SA і SoftBank Group Corp. Конкурент Маска запустив понад 250 супутників і планує продавати широкосмуговий зв'язок урядам і підприємствам.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 322 | Дата публікації: 27-07-2021 | Додав: adminA | Теги: правила контролю, Великобританія, супутники Маска і OneWeb | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]