Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Травень » 15 » Застосунок ЕкоЗагроза запустило Міндовкілля
00:18
Застосунок ЕкоЗагроза запустило Міндовкілля


міндовкілля екозагроза Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України запустило офіційний ресурс і мобільний застосунок "ЕкоЗагроза" з даними про загрози довкіллю і можливістю повідомити про екологічні злочини окупантів. Про це повідомила пресслужба відомства.

"Більшості з нас знайома ситуація, коли після новин про авіаудари по нафтобазах або підрив цистерн із хімікатами починаєш швидко шукати інформацію про екологічну небезпеку поруч. В умовах активних бойових дій на території України та інформаційної війни ми розуміємо, що українцям важливо мати у смартфоні єдине офіційне джерело перевіреної інформації", – пояснив міністр захисту довкілля Руслан Стрілець.

У застосунку на інтерактивній мапі України можна з'ясувати дані моніторингових систем щодо якості повітря та рівня радіаційного забруднення, а також актуальні екологічні загрози, спричинені російськими окупантами.

У пресслужбі зазначили, що за допомогою застосунку можна повідомляти про факти екологічних злочинів проти довкілля, якщо ви стали їх свідком. Наприклад, про горіння військової техніки, пожежі у лісі, розлив нафтопродуктів або отруйних речовин у ґрунт чи водойму, викид отруйних речовин (хлору, аміаку, сірководню, синильної кислоти, азотної кислоти) в атмосферу тощо.

У застосунку доступна функція виклику екстрених служб.

"Долучайтеся до лав "екологічного батальйону". Давайте разом виявляти та фіксувати всі злочини проти довкілля, які чинить окупант на нашій землі. Ці дані необхідні для швидкого усунення наслідків, також вони будуть використані для стягнення з РФ усіх завданих Україні збитків. І поки наші військові боронять кордони і бережуть наші життя, ми маємо берегти все те, заради чого вони захищають нашу країну", – наголосив міністр.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 243 | Дата публікації: 15-05-2022 | Додав: admin | Теги: міндовкілля, екозагроза | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]