Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Лютий » 16 » Засоби для бальзамування, яким понад дві тисячі років, знайшли в Єгипті
00:19
Засоби для бальзамування, яким понад дві тисячі років, знайшли в Єгипті


єгипет бальзамування Група археологів із Інституту археології Чехії під час розкопок в Єгипті виявила схованку з матеріалами для бальзамування часів 26-ї династії єгипетських фараонів (685–525 рр. до нашої ери).

Матеріали були виявлені у західній частині кладовища в населеному пункті Абусір, що південніше Каїра, та на північ від некрополя стародавнього Мемфіса.

За словами генсека Служби старожитностей Єгипту Мустафи Вазірі, тайник був знайдений у величезному колодязі розміром 5,3 х 5,3 метра і глибиною у понад 14 метрів.

Сама ж схованка містить унікальні матеріали для бальзамування, які складаються зі 370 великих гончарних посудин, розділених на 14 груп, кожна з яких містить від 7 до 52 горщиків.

Вазірі також додав, що ці горщики містять залишки матеріалів, які були використані під час процесу муміфікації.

Він зазначив, що у верхній групі були знайдені чотири порожні вапнякові горщики, вигравірувані ієрогліфічними текстами з іменем їхнього власника, якого звали Вахібре.

26-а династія Єгипту (Саїська династія) — існувала в період бл. 685–525 рр. до н. е. Остання з місцевих династій, які керували Єгиптом до перського завоювання Єгипту в 525 до н. е. З цієї династії починається Пізній період Стародавнього Єгипту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 232 | Дата публікації: 16-02-2022 | Додав: admin | Теги: Єгипет, бальзамування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]