Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Березень » 29 » Запропонували альтернативу пластику вчені зі США: розкладається за 3 місяців
20:23
Запропонували альтернативу пластику вчені зі США: розкладається за 3 місяців


Науковці з Єльського університету в американському штаті Коннектикут представили важливу розробку. Їм вдалося створити новий біорозкладаний матеріал як альтернативу пластику.

Новий біопластик має високу механічну міцність, стабільність при утриманні рідин, а також стійкість до ультрафіолетового випромінювання. При цьому, може повністю розкладатися за 3 місяці.

Для своїх досліджень американські вчені використали тирсу, яка є типовим відходом на лісопильних заводах.

Вони зруйнували її пухку пористу структуру за допомогою біорозкладаного розчинника (DES).

В результаті вони отримали суспензійну суміш з високим вмістом твердих речовин та високою в'язкістю.

Результати експерименту

Аби перевірити вплив нового біопластику на навколишнє середовище його листи довелося закопати в ґрунт. Через 14 днів вони потріскалися, а через 90 – повністю розклалися.

Новий біопластик можна повторно перетворити в суспензію, для цього знадобиться механічне перемішування. Це також дозволяє знову використовувати DES.

Один з авторів дослідження, науковець Юань Яо, підкреслив, що раніше за розробку таких полімерів у пластику вже бралися чимало спеціалістів.

Проте механічні нитки недостатньо хороші, аби замінити пластик, який ми використовуємо, і який виробляється переважно з викопного палива, – зауважив він.

"Натомість ми розробили простий виробничий процес, який дає можливість отримувати пластмасу на основі біомаси з дерева", – додав вчений.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 310 | Дата публікації: 29-03-2021 | Додав: adminA | Теги: вчені, розкладається 3 місяці, альтернатива пластику, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]