Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 24 » Законодавство проти відмивання грошей у криптовалютах Японія зміцнює
16:32
Законодавство проти відмивання грошей у криптовалютах Японія зміцнює


У країні ухвалять більш жорсткі закони щодо боротьби з відмиванням грошей у криптовалютах.

Законодавці Японії вирішили посилити заходи протидії відмиванню грошей (AML) для відстеження операцій із криптовалютою. У вівторок, 23 травня, парламент ухвалив рішення про введення посиленої процедури протидії відмиванню коштів, яка набуде чинності з наступного місяця.

Чиновники вирішили переглянути законодавство після того, як міжнародна фінансова група з розробки фінансових заходів (FATF) визнала його недостатнім. Також на початку травня організація закликала країни Великої сімки, такі як Японія, показати приклад у застосуванні свого спірного “правила подорожей” для криптовалютних переказів.

Згідно з цим правилом, будь-яка фінансова установа, що здійснює обробку криптовалютних переказів на суму понад $3000, має передавати інформацію про клієнта біржі або установі-одержувачу. Ці дані мають містити імена та адреси відправника й одержувача, а також інформацію про обліковий запис.

Впровадження правила в Японії розглядається як крок у напрямі відповідності глобальним стандартам, які підтримуються країнами G-7.

Останнім часом Японія сприяє поширенню криптовалют. Наприкінці 2022 року країна спростила процес лістингу токенів на біржах, а на початку року запропонувала зрівняти крипто-компанії з банківським сектором.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 105 | Дата публікації: 24-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]