Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 08-09-2024
Головна » 2024 » Липень » 19 » За рекордні 45 млн доларів продали на аукціоні найбільший скелет стегозавра
00:10
За рекордні 45 млн доларів продали на аукціоні найбільший скелет стегозавра


 17 липня на аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку продали найбільший і найповніший скелет стегозавра, який коли-небудь знаходили. За нього виручили за 44,6 мільйона доларів.

Цей скелет, названий "Апекс", став найдорожчим викопним рештком, проданим на аукціоні, повідомляє The Guardian.

"Апекс" знайшли у 2022 році на приватній землі в графстві Моффат, штат Колорадо, поблизу міста Діносор. Його виявив палеонтолог Джейсон Купер.

"Апекс" має висоту 3,4 метра і довжину 8,2 метра – це на понад третину більше, ніж знайдений раніше найповніший скелет стегозавра "Софі", який був виставлений у Музеї природної історії в Лондоні. Новий власник скелета, який побажав залишитися анонімним, планує передати його на виставку до одного з американських музеїв.

Керівник відділу науки та популярної культури в Sotheby’s Кассандра Хаттон зазначила, що аукціонний дім роками працював над цим реалізацією цього лоту з моменту відкриття скелета в Колорадо до його продажу в Нью-Йорку.

"Я дуже рада, що цей важливий зразок тепер увійшов в історію", – говорить Хаттон.

Скелет "Апекс" складається з 254 кісткових елементів, тоді як загальна кількість кісток у динозаврів цього виду сягає близько 319.

Цей скелет належав дорослому стегозавру, в якого були ознаки ревматоїдного артриту – це свідчить про те, що він дожив до старості. Зразок чудово зберегся у твердому піщанику, який захистив його від деформацій.

На аукціоні природної історії Sotheby’s також продавали метеорити, мінерали, гоготи та палеолітичні знаряддя. Загальна сума продажів на аукціоні склала 45,8 мільйона доларів – це рекорд для аукціонів природної історії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 33 | Дата публікації: 19-07-2024 | Додав: admin | Теги: рекорд, скелет, стегозавр, аукціон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]